Психолозите смятат, че в сравнение с мъжете, жените серийни убийци

...
 Психолозите смятат, че в сравнение с мъжете, жените серийни убийци
Коментари Харесай

Най-жестоките жени в историята

 Психолозите считат, че спрямо мъжете, дамите серийни убийци са по-предпазливи, прецизни, методични и дискретни в закононарушенията си. Зловещите истории по-долу ще те убедят в правотата им:

Даря Николаевна Салтикова – Салтичиха

Руската помешчица (земевладелка) остава известна в историята като неприкрит садист и палач на 139 от подвластните й крепостни селяни. Те вбесявали своята капризна стопанка с недобросъвестно осъществяване на слугинските си отговорности като да вземем за пример миенето на пода и прането. В резултат слугините били застигани от гибелния яд на кървавата графиня Даря, която ги бичувала до гибел, заливала ги с вряла вода или им запалвала косите.  След години на изтезания и стотици жертви в последна сметка през 1762 година двама крепостни селяни на име Ермолай Илин и Савелий Мартино съумяват да избягат от владенията. След дълги премеждия и укривания те подават тъжба против земевладелката до нововъзкачилата се на престола императрица Екатерина Втора. Така в началото Даря Салтикова е наказана на гибел, само че след това наказването е сменено с манастирски затвор.

Кралица Мария I Тюдор (Блъди Мери)

Дъщерята на крал Хенри VIII и неговата първа брачна половинка е останала в историята като монарха, който се пробва да върне Англия в лоното на Римокатолическата черква. За задачата преданата католичка трансформира бруталните изтезания на протестанти  и гоненията на почтени хора в държавна политика. Според мнозина, прословутият коктейл с водка, доматен сок и табаско „ Блъди Мери “ е кръстен точно на кръвожадната владетелка.

Майра Хиндли – тресавищната килърка

Серийната килърка и нейния гибелен сътрудник Йън Брейди стават известни като „ британските Бони и Клайд “. Но до момента в който истинската двойка се е занимавала с кражби, то дуото на Майра Хиндли сред юли 1963 година и октомври 1965 година убива по изключително нечовечен метод пет деца на възраст сред 10 и 17 години в региона към Манчестър, а най-после ги заравя в мочурищата. За по-голям смут и омерзение извергите даже създали аудио запис и фотоси „ за историята “, увековечавайки своите закононарушения. След като получили доживотна присъда (смъртното наказване в Англия било анулирано единствено няколко месеца преди това), Майра прави несполучливи опити пред английското държавно управление да се освободи предварително и в последна сметка умира в болничното заведение на пандиза от сърдечен удар.

Бевърли Алит

Английската медсестра в педиатричното поделение носи прозвището „ Ангела на гибелта “, тъй като през 1991 година лишава животите на 4 невръстни пациенти и прави опити да убие още 9 деца. Любопитното е, че отхвърлената преди този момент от болница в Нотингам сестра Алит страдала от косвен Синдром на Мюнхаузен, при който хората нараняват някого, с цел да получат  внимание. Престъпленията си серийната килърка правила по много сложен за откриване метод, като инжектирала инсулин и калий в телата на децата, предизвиквайки сърдечен арест. Така в началото управата на болничното заведение по никакъв метод не се усъмнила в „ естествената “ гибел на пациентите, а съмненията се появили едвам когато случаите станали прекалено много. И когато направената инспекция за вируси, предаващи се по въздушен път, не дала резултат, ключът към откриване на закононарушенията станали тестванията, които посочили извънредно високо равнище на инсулин и калий на жертвите. При почналото следствие детективите открили, че при общо 25 случая, Бевърли Алит била единствената, която имала присъединяване във всеки от тях. На 23 май 1993 година Алит получава 13 доживотни присъди за ликвидиране и опит за ликвидиране.

Бел Гъннес

Ако в миналото се направи книга, сходна на Гинес, само че за върхове с негативен смисъл, то американката от норвежки генезис Бел Гъннес ще има справедливо място в нея. Жената-убиец изтребила и двамата си съпрузи, личните си дъщери, синове, та даже другари и любовници. Мотивът: да взима пари от застраховките живот. За няколко десетилетия е умъртвила сред 30 и 100 индивида. Логичният въпрос е по какъв начин за толкоз време не са я разкрили…

Мери Ан Котън (1832-1873)

Отровила с арсеник към 20 души, измежду които доста членове на фамилията й. Полицията се заинтересува от нея, когато открива, че множеството нейни близки освен че непрекъснато умират, само че умират от едно и също – стомашни конвулсии („ гастритна тресчица “). През целия си живот отравя няколкото си съпрузи, техните деца, и даже личната си майка. Надушила сензацията, пресата кръщава престъпницата „ Лейди Гнилост “. Палачът, управляващ изтезанието й, пък умишлено удължава тъгите й, като „ не помни “ да ритне стола, намиращ се под краката на наказаната.

Елза Кох

Тази ранглиста мъчно можеше да мине без нацисти. Елза Кох, по-известна като „ Бухенвалдската магьосница “, е брачна половинка на началника на концлагера Бухенвалд – Карл Кох. Безграничната й власт върху клетите жертви и развинтената й фикция, я вършат известна с татуировките, изрязани от телата на пленниците и с книгите, които подвързвала с човешка кожа.

 

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР